Home | Alles over het karakter van een Britse Langhaar

Alles over het karakter van een Britse Langhaar

⏱ Leestijd: 4 minuten

Heb je je oog laten vallen op een Britse Langhaar kat maar weet je niet precies hoe het karakter van het dier in elkaar steekt of wil je er eerst graag meer over weten? Lees dan zeker deze tekst door. We hebben de belangrijkste kenmerken qua karakter van de kat voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij beter bepalen of deze kat bij je past en geschikt is voor jou en je leefsituatie.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Britse Langhaar nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw lieve kat.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 32 geniale tips voor jouw kat!

Rustige kat die graag op hoge plekjes ligt

De Britse Langhaar vertoont vrijwel dezelfde kenmerken als het op het karakter aankomt als zijn kortharige broertje en zusje. De kat kenmerkt zich om te beginnen door zijn rustige aard. De Britse Langhaar is een kat die zelf rustig is maar ook erg van rust in huid houdt. Het is een kat die prima als binnenkat gehouden kan worden maar sommige dieren van dit ras willen wel graag buiten. De Britse Langhaar heeft wel plekjes nodig waar het dier zich kan terugtrekken. De voorkeur gaat hierbij vaak uit naar hoge plekjes zoals bijvoorbeeld een krabpaal of een speciaal plankje aan de muur.

Britse Langhaar is een aanhankelijke knuffelkat

Een ander opvallend kenmerk van de Britse Langhaar is dat de kat heel aanhankelijk is naar zijn eigen mensen. Een kat van dit ras houdt erg van aandacht en kan niet genoeg knuffels op een dag krijgen. Het is niet per se een schootkat hoewel veel katten het aangenaam vinden om lekker tegen of op het baasje te gaan liggen slapen. De Britse Langhaar kan zo uren doorbrengen op de bank en zeker als zijn mensen daar ook zijn.

De kat heeft qua uiterlijk natuurlijk behoorlijk wat weg van een knuffelbeer en is dan zeker ook dol op knuffelen. De kat is wel zelfstandig genoeg om aan te geven wanneer deze geen zin meer heeft in knuffelen. De meeste katten gaan dan ergens anders liggen of laten merken dat het even genoeg geweest is.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Britse Langhaar wordt ook uitgebreid behandeld in Britse Langhaar Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kat die zich niet snel verveelt maar wel op zijn tijd graag speelt

De Britse Langhaar is een stevig gebouwde kat die wel de neiging kan hebben snel wat te dik te worden. Eten behoort vaak tot de hobby’s van deze kat dus het is belangrijk om er als baasje goed op te letten dat het dier niet teveel krijgt.

Het is daarnaast zaak dat je Britse Langhaar voldoende beweging krijgt. Hiermee voorkom je dat de kat last krijgt van overgewicht maar ook dat deze zich niet snel verveelt. De Britse Langhaar is door zijn kalme karakter niet snel verveeld maar een beetje beweging en afleiding op zijn tijd is wel gewenst bij dit ras. De kat kan zeker bij vlagen speels zijn en heeft daarvoor niet veel nodig. De kat is gek op speciaal speelgoed voor katten, maar ook iets heel anders kan al voldoende zijn om het dier te laten spelen.

Zelfstandige, onafhankelijke en intelligente kat

Als je een Britse Langhaar kiest, houd er dan rekening mee dat het dier ook intelligent genoeg is om zelf dingen te ontdekken en te doen. De kat is slim genoeg voor spelletjes maar doet ook dingen uit eigen beweging.

Het zijn geen super actieve katten maar de Britse Langhaar is wel bijzonder nieuwsgierig aangelegd en zal zeker willen weten wat jij als baasje aan het doen bent of komen kijken wat je meebrengt als je thuiskomt. De kat blijft rustig maar is zeker wel enthousiast te noemen en heeft een vrolijk karakter. Veel brommen of boos worden zal je deze kat niet vaak zien doen.

Wat wantrouwend naar vreemden? Dat hoort bij de Britse Langhaar

Een Britse Langhaar kan tegenover vreemden wel wat terughoudend en er soms zelfs bang voor zijn. De kat is dermate op zijn rust gesteld dat een druk gezin met (kleine) kinderen niet de beste plek voor dit dier is.

Wanneer je een Britse Langhaar in huis haalt, zorg er dan ook voor dat het dier niet te vaak alleen is. De kat kan wel een poosje alleen zijn maar omdat het dier erg van aandacht houdt, is het beter als je er vaak bent en gezellig samen met de kat knuffelt.

Leer alles over jouw lieve Britse Langhaar

Wil je álles weten over jouw Britse Langhaar? Bekijk dan ook het Britse Langhaar Handboek eens. In dit boek van 120+ pagina’s leer je namelijk álles over je lieve huisdier. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Sociale kat

Ben je wel regelmatig weg? Overweeg dan zeker om een maatje voor je Britse Langhaar in huis te halen. De kat zal dit zeker waarderen. Het is het beste om voor een kat te kiezen die ook niet super actief is want dat past het beste bij je Britse Langhaar. Het ras is vrij sociaal naar andere katten maar kan wel wat tijd nodig hebben om aan de aanwezigheid van een soortgenootje te wennen.

Dier dat tijd nodig heeft om aan nieuwe situaties te wennen

Een Britse Langhaar is erg gehecht aan zijn eigen mensen maar het zal tijd kosten om te wennen aan vreemden en soms blijft de kat wat wantrouwig naar mensen die het dier niet kent. De kat is niet eenkennig maar zal zeker niet zomaar op andere mensen afstappen om een knuffel te gaan halen. Houd er als baasje rekening mee dat je kat zich ook kan verstoppen als er visite komt en geef het dier de tijd om aan nieuwe situaties te wennen.

De kat heeft speciale plekjes in huis nodig om zich terug te kunnen trekken en zich veilig te voelen. Zo heb jij gegarandeerd een blije Britse Langhaar die zich wel laat zien als deze daar zelf zin in heeft.

Wat voor baasje past goed bij de Britse Langhaar?

Zoek je een super speelse en actieve kat die de hele dag in je buurt is? Dan kies je beter niet voor een Britse Langhaar. Wil je een rustige, evenwichtige kat die graag knuffelt en van rust in huis houdt? Dan is dit ras heel geschikt voor je.

Het is een kat die van gezelschap houdt en de voorkeur geeft aan een thuissituatie waarin het lekker rustig is en waarin het dier zijn eigen gang kan gaan. Iemand alleen of een tweepersoonshuishouden zonder kinderen is perfect voor de Britse Langhaar. Een huis hoeft niet per se een tuin te hebben voor deze kat.

Wil je nog meer weten over jouw Britse Langhaar?

Bekijk dan het Britse Langhaar Handboek eens. In dit e-book met meer dan 120 pagina’s leer je alles over jouw kat. Je ontdekt alles wat je moet weten over onder andere het karakter, de opvoeding, de gezondheid en de verzorging van jouw huisdier!

Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Britse Langharen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Britse Langhaar wilde weten in één compleet e-book!”

Britse Langhaar Handboek bevat 120+ pagina’s vol info en tips over jouw kat!

  • Wil je een Britse Langhaar kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Britse Langhaar zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Britse Langhaar trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Britse Langhaar de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Britse Langharen en wil je er simpelweg álles over weten?

  Herken je één van deze punten? Dan is Britse Langhaar Handboek perfect voor jou.
  120+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

  Vorige maand 58 keer gedownload!